Yacon dessert
De yakon is familie van de zonnebloem. Alle delen van de plant zijn eetbaar. In dit recept gebruiken we de wortels, je kunt ze rauw eten, gekookt of gebakken. YACON…
De yakon is familie van de zonnebloem. Alle delen van de plant zijn eetbaar. In dit recept gebruiken we de wortels, je kunt ze rauw eten, gekookt of gebakken. YACON…
Stoven is een aardige methode om ter variatie eens uit te proberen. Je kunt de rammenas zo wat extra smaak meegeven. Ook kun je met stoven het frisse, scherpe karakter…
Pastinaak was lang een vergeten groente, maar staat nu weer vaak op ons menu. PASTINAAK RÖSTI Voor 2 personen Wat heb je nodig 2 middelgrote pastinaken1 kleine ui1 bosje peterselie1/2…
Chinese kool komt oorspronkelijk uit Noord China en is in de loop van de vorige eeuw in Nederland terecht gekomen. De kool is geschikt voor salades en om te koken,…
In onze Vergeten Groententuin kweken we wortels in allerlei kleuren. De gele wortel wordt ook wel de oerwortel genoemd. De wortel smaakt minder zoet dan de oranje wortel. GEGLACEERDE GELE…
De wortel die als groente gekweekt wordt, is botanisch dezelfde soort als wilde peen, Daucus carota. Deze kan zeer gemakkelijk worden gekruist met de eetbare wortel, waardoor er zo nu…
In onze historische groentehof zaaien we peulen ook om de prachtige bloemen die aan de plant verschijnen. En daarnaast zijn de peultjes erg lekker! In dit recept maken we er…
Little gem is een kleine knapperige gekropte Romeinse sla met kleine gekrulde blaadjes. Vroeger werd deze in Nederland kort gekookt, vandaar de bijnaam 'stoofsla'.GEBAKKEN LITTLE GEM SALADE Voor 2 personen…
Een lekker recept voor als je veel tomaten geoogst of gekocht hebt. De verse rozemarijn geeft een zomers tintje aan de soep. De blaadjes en bloemen van de rozemarijn kun…
De chioggia biet is rood van buiten. Snijd hem door en je wordt verrast door de witte en roze ringen. Rauw en dun gesneden is hij heel decoratief op je…