De chioggia biet is rood van buiten. Snijd hem door en je wordt verrast door de witte en roze ringen. Rauw en dun gesneden is hij heel decoratief op je bord. Perfect voor een carpaccio.
CARPACCIO VAN CHIOGGIA BIET
Voor 10 personen
Wat heb je nodig
- Chioggia bietjes, even voorgekookt en afgekoeld, ongeveer 1 kilo
- 65 gr pijnboompitten
- 250 gr geitenkaas, verkruimeld
- 40 gr verse muntblaadjes
Voor de dressing:
- 7 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels balsamico azijn
- 5 theelepels mosterd
- 5 theelepels honing
- zout en peper
Zo maak je het
Maak hele dunne plakjes van de geschilde Chioggia bietjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Leg de plakjes biet als carpaccio op borden.
Verdeel de verkruimelde geitenkaas, pijnboompitten en muntblaadjes erover.
Besprenkel de borden daarna met de dressing.
Serveer direct.