Je bekijkt nu Tomatensoep met rozemarijn

Tomatensoep met rozemarijn

Een lekker recept voor als je veel tomaten geoogst of gekocht hebt. De verse rozemarijn geeft een zomers tintje aan de soep. De blaadjes en bloemen van de rozemarijn kun je trouwens rauw, gekookt of gebakken gebruiken.

TOMATENSOEP MET ROZEMARIJN

Wat heb je nodig

1,5 kg tomaten
3 tenen knoflook
3 uien
3 takjes verse rozemarijn
350 ml water
2 eetlepels bouillonpoeder
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Kerf de tomaten kruislings in en leg ze in het kokende water totdat het velletje gaat omkrullen. Dompel de tomaten vervolgens in een bak koud water. Je kunt nu het velletje gemakkelijk verwijderen.
  • Snipper de ui en fruit deze op matig vuur.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, verwijder het harde gedeelte van het steeltje.
  • Snijd de knoflook fijn, haal de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
  • Doe de knoflook, de rozemarijn en de tomaten bij de ui en schep alles door elkaar. Bak 2 minuten op matig vuur.
  • Voeg het water en de bouillonpoeder toe, breng aan de kook en kook 10 minuten met de deksel van de pan. 
  • Pureer met een staafmixer totdat de grote stukken eruit zijn en je een mooie en stevige soep hebt.

Geef een reactie