Boerenkool is een echte wintergroente. We kennen allemaal de groene boerenkool. In onze hof kweken we vaak meerdere soorten, zoals boerenkool met blauwgroene of purper bladeren, roze of rode middennerven, gekruld of ongekruld.
BOERENKOOLQUICHE
Voor 2 personen:
Wat heb je nodig
- 400 gr verse gesneden boerenkool
- tomaat
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 3 eieren
- 6 plakjes bladerdeeg
- 50 gr oude kaas geraspt
- 100 ml kookroom
- beetje paneermeel
Hoe maak je het
- Maak de boerenkool schoon, verwijder de nerven, was en snijd fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Snijd de knoflook fijn en bak deze even in wat olijfolie.
- Roerbak hierin de boerenkool tot dat het wat geslonken is.
- Vet een quichevorm in en bekleed met het ontdooide bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en de zijkant en bestrooi met een beetje paneermeel.
- Klop de eieren in een kom en voeg de kookroom toe en de geraspte oude kaas.
- Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan het eiermengsel.
- Roer de boerenkool erdoor en schep het in de quichevorm met het bladerdeeg.
- Bak de quiche ongeveer 30 min. tot hij gaar is.
- Serveer direct !