Je bekijkt nu Quiche van Nieuw-Zeelandse spinazie

Quiche van Nieuw-Zeelandse spinazie

Nieuw-Zeelandse spinazie is een plant uit de ijskruidfamilie. Het is geen familie van de spinazie, maar de smaak lijkt er wel op en de bereiding is hetzelfde.

QUICHE VAN NIEUW-ZEELANDSE SPINAZIE

Voor 2 personen:

Wat heb je nodig

  • 400 gr Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 30 gr pijnboompitten
  • Beetje olijfolie
  • Bakpapier
  • Bladerdeeg, vers of diepvries
  • Versgemalen peper
  • Zout naar smaak

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van zo’n 18 cm doorsnede met het het bakpapier en bladerdeeg.
  • Pel en pers de knoflook, bak in een scheut olijfolie en roerbak de spinazie mee. Breng flink op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Klop de eieren los en voeg de uitgelekte spinazie, Parmezaan en de helft van de geroosterde pijnboompitten toe.
  • Strooi een handje pijnboompitten over de bodem van het deeg. Schenk het spinaziemengsel in de vorm en maak af met de laatste pijnboompitten.
  • Bak de spinazietaart in zo’n 40 minuten gaar in de oven.