Je bekijkt nu Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette
Sticks of fresh rhubarb for sale at a fruit and vegetable market.

Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette

Radijs wordt meestal rauw gegeten, maar in dit recept roosteren we de radijs in de oven.

GEROOSTERDE RADIJSJES MET BIESLOOKVINAIGRETTE

Wat heb je nodig

voor 4 personen

2 bosjes radijsjes, zonder groen
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel verse bieslook, fijngeknipt
½ theelepel fijne mosterd
snuf zout
snuf versgemalen peper

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze doormidden.
  • Vet een bakplaat in met één eetlepel van de olijfolie.
  • Verdeel de radijsjes over de bakplaat en roer ze om, zodat ze allemaal een beetje bedekt zijn met olie.
  • Zet de plaat in de oven en rooster de radijsjes zo’n 30 tot 35 minuten. Roer alles halverwege even om.
  • Om de vinaigrette te maken doe je alle overige ingrediënten in een schone, lege jampot. Draai het deksel erop en schud goed. Schenk de vinaigrette over de radijsjes.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.