Radijs wordt meestal rauw gegeten, maar in dit recept roosteren we de radijs in de oven.
GEROOSTERDE RADIJSJES MET BIESLOOKVINAIGRETTE
Wat heb je nodig
voor 4 personen
2 bosjes radijsjes, zonder groen
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel verse bieslook, fijngeknipt
½ theelepel fijne mosterd
snuf zout
snuf versgemalen peper
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze doormidden.
- Vet een bakplaat in met één eetlepel van de olijfolie.
- Verdeel de radijsjes over de bakplaat en roer ze om, zodat ze allemaal een beetje bedekt zijn met olie.
- Zet de plaat in de oven en rooster de radijsjes zo’n 30 tot 35 minuten. Roer alles halverwege even om.
- Om de vinaigrette te maken doe je alle overige ingrediënten in een schone, lege jampot. Draai het deksel erop en schud goed. Schenk de vinaigrette over de radijsjes.
- Zet tot gebruik in de koelkast.