Je bekijkt nu Geglaceerde gele wortels met honing en laurier

Geglaceerde gele wortels met honing en laurier

In onze Vergeten Groententuin kweken we wortels in allerlei kleuren. De gele wortel wordt ook wel de oerwortel genoemd. De wortel smaakt minder zoet dan de oranje wortel. 


GEGLACEERDE GELE WORTELS MET HONING EN LAURIER

Voor 2 personen

Ingrediënten

400 gr gele wortels
klontje boter
50 ml groentebouillon of water
flinke scheut honing
1 teentje knoflook, gekneusd
een paar laurier blaadjes
peper
zout

Zo maak je het

  • Boen de wortelen schoon of schil ze met een dunschiller.  Snijd vervolgens in de lengte doormidden. Grote exemplaren snijd je in vieren.
  • Zet een grote hapjes- of koekenpan op het vuur en smelt de boter op medium vuur. Schep de wortelen door de boter en laat 1 minuut bakken.
  • Schenk daarna de bouillon (of water) erbij samen met een flinke scheut honing. Schep ook de laurierblaadjes en gekneusde knoflook erdoor.
  • Laat circa 8 minuten op laag vuur garen totdat de wortelen beetgaar zijn. Als er nog teveel vocht in de pan zit, kun je de wortelen eruit scheppen en op hoog vuur laten inkoken.
  • Verwijder de laurierblaadjes en de gekneusde knoflook. Schep daarna de wortelen er weer door en verwarm. Voeg de honing toe. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Serveer de geglaceerde wortelen op een grote schaal of als garnituur op het bord.

Geef een reactie