Little gem is een kleine knapperige gekropte Romeinse sla met kleine gekrulde blaadjes. Vroeger werd deze in Nederland kort gekookt, vandaar de bijnaam ‘stoofsla’.
GEBAKKEN LITTLE GEM SALADE
Voor 2 personen
Wat heb je nodig
2-3 little gem kropjes, gewassen, uitgelekt en gehalveerd in de lengte
olijfolie om in te bakken
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
peper en zout
geraspte kaas
Zo maak je het
- Meng de mosterd, honing, zout, peper, azijn en olijfolie tot een dressing.
- Verhit in een diepe pan met deksel (tegen het spetteren) een beetje olijfolie.
- Bak de gehalveerde struikjes rondom goudbruin in de olie.
- Leg de struikjes op een schaal of op borden en giet de dressing erover.
- Bestrooi de little gem daarna met de geraspte kaas.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.