Van april tot en met 24 juni is het aspergeseizoen. Daarna heeft de plant rust nodig zodat hij op sterkte kan komen. Dat vergroot de kans op een succesvolle oogst in het jaar erop.
AARDAPPEL-ASPERGE SALADE
Wat heb je nodig
voor 4 personen
1 kg vastkokende aardappelen (liefst Nicola, nieuwe oogst)
1 kg geschilde asperges (ongeveer 1,3 kg ongeschild)
8 eieren
4 eetlepels yogonaise
1 eetlepel zonnebloemolie
1 dessertlepel mosterd
1 dessertlepel honing
1 eetlepel cider appelazijn
zout en witte peper
1 klein bosje bieslook, gesnipperd
suiker
Hoe maak je het
- Schil de asperges en leg ze in water in de koelkast tot verder gebruik. Zet de aspergeschillen op met water, peper, zout, citroensap en suiker.
- Laat de schillen een half uurtje zachtjes trekken. Zeef deze aspergebouillon.
- Gooi de schillen weg en kook in dit aspergewater de geschilde en in stukjes gescheden asperges beetgaar.
- Schrob de aardappelen schoon en snijd in stukken (niet schillen dus). Kook gaar in het water waarin de schillen hebben getrokken en de asperges gekookt zijn.
- Kook de eieren hard, laat ze afkoelen, pel ze en snijd elk ei in 8 partjes.
- Maak ondertussen een dressing van de yogonaise, zonnebloemolie, mosterd, cider appelazijn, witte peper, honing en gesnipperde bieslook.
- Snijd de eieren in stukjes en schep alles voorzichtig (nog warm) door elkaar.
- Zet tot gebruik in de koelkast.