Je bekijkt nu Gebakken little gem sla salade

Gebakken little gem sla salade

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:standaard


Little gem is een kleine knapperige gekropte Romeinse sla met kleine gekrulde blaadjes. Vroeger werd deze in Nederland kort gekookt, vandaar de bijnaam ‘stoofsla’.

GEBAKKEN LITTLE GEM SALADE

Voor 2 personen

Wat heb je nodig

2-3 little gem kropjes, gewassen, uitgelekt en gehalveerd in de lengte
olijfolie om in te bakken
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
peper en zout
geraspte kaas

Zo maak je het

  • Meng de mosterd, honing, zout, peper, azijn en olijfolie tot een dressing.
  • Verhit in een diepe pan met deksel (tegen het spetteren) een beetje olijfolie.
  • Bak de gehalveerde struikjes rondom goudbruin in de olie.
  • Leg de struikjes op een schaal of op borden en giet de dressing erover.
  • Bestrooi de little gem daarna met de geraspte kaas.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.