Je bekijkt nu Yacon dessert
Sticks of fresh rhubarb for sale at a fruit and vegetable market.

Yacon dessert

De yakon is familie van de zonnebloem. Alle delen van de plant zijn eetbaar. In dit recept gebruiken we de wortels, je kunt ze rauw eten, gekookt of gebakken.

YACON DESSERT

Voor 2 personen

Wat heb je nodig

400 gr yacon
30 gr rozijnen
1 theelepel kaneel
1 theelepel vloeibare honing
beetje citroensap
beetje water

Hoe maak je het

  • Schil de yacon en snijd in blokjes.
  • Bewaar de blokjes in wat water met citroensap, anders worden ze bruin.
  • Kook de yacon met de rozijnen in een bodempje water, ongeveer 1 uur. Let op dat het niet droog kookt, eventueel wat water toevoegen.
  • Je zult merken dat de yacon niet kapot kookt. Daarom na het koken afgieten en met een staafmixer pureren.
  • Voeg de kaneel en honing toe en roer goed door.
  • Indien gewenst nog even koelen in de koelkast.
  • Serveer met boeren hangop.

Geef een reactie