Nieuws

Op 22 juni gaf onze vrijwilliger Wim Fintelman zijn laatste rondleiding door de grote boomgaard behorend bij de Historische Groentehof.

Sedert 2013 heeft hij al zijn kennis en kunde ingezet over oude fruitrassen, zowel educatief als teelkundig.

Door een verhuizing naar een woonplaats dichter bij zijn (klein)kinderen kan hij helaas qua afstand niet meer aanwezig zijn in Rijkel/Beesel. Bij dringende vragen mogen we nog wel rekenen op zijn vakkundige antwoorden. Wij bedanken hem hartelijk voor zijn jaren van inzet!

Officiƫle opening van 2019 door overdracht showtuin!

Afgelopen 19 juni heeft de onderhoudsploeg de showtuin van de Historische Groentehof overgedragen aan de gidsen! De onderhoudsploeg heeft hier afgelopen maanden veel werk in gestoken en zijn terecht trots op hun afgeleverde werk.

Tijdens de overdracht heeft de ploeg de gidsen de door hun gekozen inrichting van de tuin toegelicht met de bijbehorende rassen. Op deze manier hebben de gidsen een mooi compleet educatief verhaal voor de bezoekers!

U bent van harte welkom om onze prachtige showtuin te bewonderen. Er kunnen rondleidingen voor groepen aangevraagd worden, u kunt zelf langskomen en we zijn ook beschikbaar voor klassen.

Wij hopen op een succesvol bezoekjaar van educatie, historie en proeven.