Vergeten Groenten

Waar komen onze groenten vandaan?

Vergeten groenten hebben een wereldwijde multiculturele achtergrond. Zo bracht Columbus de aardappelen en tomaten mee uit de ‘nieuwe wereld’ van Zuid-Amerika.

Het zijn de Griekse en Romeinse handelaren die zo’n 2.500 jaar geleden uit Afghanistan de paarse wortel naar Europa brachten.
Door de naoorlogse migratie kwamen we in contact met groenten uit de voormalige koloniën en overzeese gebiedsdelen. De gastarbeiders brachten eten en groenten mee uit landen als Italië, Griekenland, Marokko en Turkije.

Eetcultuur door de tijd heen

Eten is vooral een sociaal gebeuren waarbij de smaakpapillen aan het werk worden gezet en u lekker kunt genieten. Koning, keizer en admiraal: vroeger aten zij anders dan het volk. Nu zijn die grote verschillen weggevallen en eten we bij wijze van spreken hetzelfde als onze koning. Ooit was dit wel anders!

Er zijn veel verhalen te vertellen over eten!

Hebt u een idee welke invloed de Franse Revolutie had op onze eetcultuur? Wat heeft Napoleon met de aardappel? Wist u dat de pastinaak ons volksvoedsel was tot de 17e eeuw? Wat at men aan het hof? Wat at het gewone volk?

We zullen het u vertellen als u ons bezoekt.