De Historische Groentehof

In De Historische Groentehof eren we de fiere helden van vroeger. De gewassen die onze voorouders in leven hielden. Huttentut, Buggenumse Muuskes, Heilige boontjes, ze zijn onlosmakelijk verbonden met onze geschiedenis. Al dat moois en lekkers delen we graag met anderen! In de hof van ca. 1 ha groeien en bloeien enkele honderden soorten vergeten en bijzondere groenten, kruiden en (eetbare) bloemen. Elk jaar wordt het assortiment vernieuwd en uitgebreid.

Ontstaan

De Historische Groentehof is opgericht door Jac Nijskens. Door topkoks, voedingsdeskundigen, telers en vele anderen wordt hij gezien als de inspirator en grondlegger van de vergeten groenten-cultuur in Nederland. Als een van de eersten bracht Nijskens vergeten groenten onder de aandacht en maakte hij ze populair.

Stichting Vergeten Groenten

De stichting heeft als doel de rijkdom aan historische, bijzondere en zeldzame groenten onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Daartoe onderhoudt en beheert de stichting een showtuin en een productietuin. De stichting draait volledig op vrijwilligers.

Showtuin

De showtuin is gericht op toegankelijkheid, kennisverspreiding en stimulering van het gebruik van vergeten groenten. Leerzaam, Lekker & Leuk!
De showtuin is gratis toegankelijk voor individuele bezoekers van 21 juni t/m 22 oktober. Op aanvraag geven onze gidsen rondleidingen door de tuin, voor groepen vanaf 10 personen. Voor groepen mindervaliden zijn er ook terrasrondleidingen mogelijk.

Productietuin

De oogst van de productietuin wordt verkocht in het kraampje aan de weg.