De seizoenen

Het voorjaar

In april wordt er al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de showtuin. Er is al volop gezaaid, verspeend etc.

Voor de jammenafdeling begint het werk al.

Potjes jam klaar voor de verkoop

Uiteraard maken wij alleen half zoete jams . Door minder suiker toe te voegen bereik je dat de smaken van het onbespoten fruit nog meer tot zijn recht komen.

Het eerste wat elk jaar op het programma staat is de paardenbloemgelei.

Wij verkeren in de gelukkige omstandigheid dat op ons terrein meer dan voldoende paardenbloemen aanwezig zijn om te oogsten. Juist van deze (onbespoten en niet vervuilde paardenbloemen) maken wij de lekkerste gelei.

Gelijktijdig beginnen wij met onze welbekende rabarberjam. Door erg vroeg in het seizoen de rabarber hiervoor te oogsten krijgen wij de lekkerste jam.

Vorig jaar heeft de jammen verkoop een ware vlucht genomen. Dat is mede te danken aan onze trouwe afnemers VVV Panningen en Versboerderij Schreurs in Roermond.

Zijkant verkoopkraam

Uiteraard zijn wij nog op zoek naar meer afnemers. Met name bedrijven die streekproducten verkopen. Wij bieden een mooie marge voor u op deze producten.

Maar ook de verkoop van deze producten in onze verkoopkraam aan de weg is goed aangeslagen.

Wij zijn ook begonnen met siropen te maken. Dit is ontstaan door de meer dan overvloedige fruitoogst van afgelopen jaar. Deze siropen kun je puur op ijs, in de yoghurt etc. doen maar ook aangelengd met water drinken. Bij de VVV Panningen zijn onze siropen al verkrijgbaar.

Wij zullen begin mei onze verkoopkraam weer optuigen en vullen met jammen en siropen. De lekkere verse groenten laten nog wat op zich wachten natuurlijk.

Wij houden u op de hoogte van het verloop van dit voorjaarsseizoen.